Wereld Water Challenge | Aanmelden
Misschien heb je je weleens afgevraagd wie er voor zorgt dat het water in de meren zo lekker schoon blijft, zodat jij erin kan zwemmen? En waar blijft het water als jij het toilet doorspoelt? En hoe kan het dat jij droge voeten houdt terwijl het water heel hoog staat?
Wereld Water College, water innovatie, waterschappen, grondstoffen, watertechniek, innovatie, water, Nederland, Wageningen University, Research, Gelderse Waterschappen
505
page-template-default,page,page-id-505,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Aanmelden als bedrijf

De Wereld Water Challenge bestaat uit verschillende doe activiteiten die de leerlingen uitdaagt om meer te leren over de watersector. Afgelopen jaren zijn verschillende opstellingen bedacht door vele bedrijven. Een waterquiz, een interactief waterspel, het bouwen van sonarbootjes, het spuiten van een tulpeneiland, het ontwerpen van een weerstation, debatteren over regelgeving in Europa. Het college kan vergeleken worden met een markthal waar bedrijven hun specialiteiten laten zien aan toekomstige waterambassadeurs. Wellicht ontmoet u uw toekomstige top verkoper, dijkgraaf, wetenschapper of zelfs de nieuwe Nobelprijswinnaar.

Aanmelden als bedrijf
Quote-bedrijf

“Het moment om jongeren te enthousiasmeren voor een carrière in de watersector!”

–  Klaas Wiersma

Aanmelden als school

Wij noemen ‘water’ ook wel ‘het blauwe goud’. De wereldbevolking blijft groeien en mensen trekken steeds meer naar steden in vruchtbare en veelzijdige gebieden zoals aan de monding van een rivier. Dit zijn delta steden. Nederland is eigenlijk dé delta van Europa. Waterveiligheid, sanitatie, energie, transport, zuiveringen, nieuwe grondstoffen delven, land bouwen, kunstwerken ontwerpen, er zijn onnoemelijk veel uitdagingen in onze veelzijdige sector. Zeker niet alleen voor techneuten!

Bekijk vooral de sfeerimpressie van vorig jaar.

Tot in Madurodam!

Aanmelden als school
Hein-Pieper-480x480

“De Wereld Water Challenge is voor scholieren de plek om te leren over Nederland als waterland.”

– Hein Pieper