Wereld Water Challenge | Programma
Misschien heb je je weleens afgevraagd wie er voor zorgt dat het water in de meren zo lekker schoon blijft, zodat jij erin kan zwemmen? En waar blijft het water als jij het toilet doorspoelt? En hoe kan het dat jij droge voeten houdt terwijl het water heel hoog staat?
Wereld Water College, water innovatie, waterschappen, grondstoffen, watertechniek, innovatie, water, Nederland, Wageningen University, Research, Gelderse Waterschappen
419
page-template-default,page,page-id-419,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Het programma van het Wereld Water Challenge 1 november 2019 bestaat uit verschillende onderdelen.

Gastles

Vooraf het evenement zal een gastcollege op school gegeven worden. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met WaterEducatie.nl en de Topsector Water & Maritiem ambassadeurs. Docenten kunnen in het aanmeldingsformulier aangeven welk vakgebied het beste aansluit bij de klas (mocht er voorkeur zijn). In de weken vooraf zal in overleg met de docent een datum en tijd gekozen worden voor een gastles bij hen op school.

Excursie

Soms kan een opstelling niet verhuizen en is het beter om langs te gaan. Zo is het mogelijk een waterzuiveringsbedrijf van dichtbij te bekijken of een bezoek aan een werf. Sommige klassen zullen strijden met het water door een dijk met zandzakken te bouwen en andere bekijken het groenste huis van Nederland. De excursie wordt gekozen op basis van rijroute school-madurodam om zo min mogelijk reistijd te maken.

Xperiences

De Wereld Water Challenge bestaat uit verschillende ‘WaterXperiences’ die de leerlingen uitdaagt om verder te kijken. Afgelopen jaren zijn verschillende opstellingen bedacht door vele bedrijven. Een waterquiz, een interactief waterspel, het bouwen van sonarbootjes, het spuiten van een tulpeneiland, het ontwerpen van een weerstation, debatteren over regelgeving in Europa. De dag kan vergeleken worden met een markthal waar bedrijven hun specialiteiten laten zien aan toekomstige waterambassadeurs. Aan de hand van een programmaboekje met vragen, komen de leerlingen langs eigen gekozen ‘Xperiences’.

Kosten

De kosten voor dit evenement zijn nihil. Scholen betalen slechts 25% van de buskosten indien deze ingehuurd moeten worden (€90 per uur). Indien een school aangesloten is bij het VO-HO netwerk, Globe scholen en Eco-Schools dan worden deze kosten volledig vergoed. Wel geldt een ‘no-show fee” van €200. Bedrijven doen gratis mee en krijgen lunch aangeboden.